Back

Love Parade 2001

Torsdag 19. juli drar jeg, Kjell-Inge, Frode og Ragnar med bussen fra rudebil-stasjonen til Kristiansand. Der møter vi Vidar som kommer kjører fra Stavanger med bil. Ragnar, som har bodd i Tyskland som student i et år, har lokket oss med på en tur til Berlin for å bli med på årets Love Parade. Det startet i '89 fire måneder før muren falt. Techno-DJ miljøet i Berlin med Dr. Motte i spissen samlet 150 mennesker for å demonstrere for fred med musikk som virkemiddel. Siden har paraden vokst kraftig; i '99 kom 1.5 millioner mennesker fra hele verden. Vi ble enige om å dra på LP tidligere i sommer over noen kalde pils i Pollen.

Danskeferja, denne gang F/F Silvia Ana L, fiser ut fra kaia kvart på ti etter å ha svelget oss fem pluss Vidars Daewoo. Det ble litt trangt med tre stykker i baksetet, men vi overlevde, og vi skulle bare være fire på tilbaketuren siden Ragnar måtte tilbake på mandag for å jobbe. Silvia gjør jobben sin og vi er framme i Hirtshalz kvart over tolv. Vidar er veldig ivrig etter å komme igang med kjøringen så han hjelper likegodt til med å dirigere biler ut av ferga for å komme raskere ut selv. Det var forholdsvis lite trafikk på natta, så vi brukte bare 7.5 timer fra Hirtshalz til Berlin.

Hotel Melz. Etter en trang natt på Autobahn finner vi leiligheten vi skal bo i i Kaiser- Friedrich-Staße i Charlottenburg (bydel vest i Berlin). Vi møter en del andre venner av Ragnar som har bodd der noen dager. Vi får oss noen timers søvn før dagen planlegges i tolv-tiden. Da kommer Ola fra Frankfurt som studerte i Berlin med Ragnar i fjor. Vi tar en tar en gåtur til Schloß Charlottenburg og omliggende park. Været er strålende og vi har den nydelige parken nesten for oss selv. Senere på kvelden tar vi T-Banen til Columbia Halle i Columbiadamm for å clubbe resten av kvelden i selskap med DJ Paul van Dyk m.fl. Det er veldig bra trøkk inne i konsert-salene og jeg er glad vi har med oss ørepropper. Ragnar og Ola kjører en vanvittig mimre-fest med en Party-party champagne flaske de har kjøpt for anledningen. Ute pushes det grillmat og en ny rusbrus de kaller for Rigo og er en blanding av Bacardi og sitronbrus. Det smaker ikke aller best. Vi møter også noen fest-stemte svensker som allerede har sminket seg opp for paraden.

Loveparade. Lørdag er dagen vi har ventet på. Vi klarer å rulle ned fra luftmadrassene i 10-11 tiden. Ragnar drar på seg Dr. Feelgood kostymet sitt med stetoskop, hansker og alt som skal til. Vi andre har desverre ikke noe kostyme, men vi står ikke i fare for å skille oss ut siden det bare er 10-20% av parade-deltakerene som har kledd seg ut. Vi tar t-banen til Berlin Zoo og kommer i parade-stemning med en gang vi kommer opp i friluft.

Ved oppgangen står det flere dusin utkledde salgsmenn i fløyte-bransjen. Fløyte er man visst nødt til å ha mener de. Og den koster 5 mark. Jeg lar meg ikke lure, men resten av tullingene kjøper en hver. Det er veldig mange mennesker her, og flesteparten går mot paraden, og vi følger etter. Man kan ikke arrangere en techno-parade uten å spille techno-musikk, og det har tyskerene skjønt.

De har rigget over 50 semi-trailere om til diskoteker på hjul som spyr ut dansemusikk til gledens lyst. Vi blir med paraden til Siegessäule hvor det er så tett med folk at det begynner å bli problematisk å holde sammen. Kostymet til Ragnar (med en grønn hette) og Frodes norgesflagg i lua redder oss. Gender-benders, Techno-trailere, Kropps-maling, Totalt gnudd med mennesker rundt Siegessäule. Vi blir etterhvert fryktelig slitne av alt kjaset og maset, og spiser etterhvert middag på en amerikansk-inspirert restaurant ved Zoo(?). Får elget oss inn på Zoo hbf for å få kjøpt billetter til krakow.

Søndag 22. juli: T-Banen til Alexander Platz, og tok en tur opp i Berlin TV Tower for å få en oversikt over byen. En slusk med 3 fyrstikk-esker og en kule har kjørt igang con-jobben sin ved foten av tårnet. 100 mark innsats. Besøkte Pergamon Museum med mye kult. Var ved Humboldt-Universität (Hegel, Einstein, Planck, von Bismarck, Marx). spiste middag hvor(?). slappet av på en plen hvor(?). Går på jalla- marked og kjøper et lure-rav-egg til 50 mark, vi ser samme typen av senere til 20 zloty i krakow. Tar nelaugbanen 19:50 til kraków.

Mandag 23. juli: Fremme ca. 6:30 etter en natt med lite søvn. Typisk østblokk-land, mye internett-café-er, Fiat 126 i fleng. hoved markeds-plassen Rynek Glówny har mange restauranter med Sukiennice i midten, spiser der. Spaserer til Wawel slott. Selve slottet var beklageligvis stengt, men vi så mye fint i den katolske kirken på slottsplassen. Drar tilbake til tog-stasjonen og tar en LUX-BUS buss (2 zloty) til salt-gruvene Wieliczka 20 kilometer sør-øst for sentrum. Vanvittig bra skulpturer 300 meter ned i bakken. 300km tuneller til sammen. Lang kø til trang og ekkel heis opp igjen. På vei tilbake tar vi nok en LUX-BUS. Vi klarer å misforstå hverandre totalt ang. hvem som skulle betale og ender opp med å snyte bussjåføren for betaling tilbake idet vi hopper av midt i et lyskryss. Spiste igjen på en annen uteresturant på Glówny Rynek. En fryktelig sulten uteligger kjefter oss ut på polsk, og prøver å stjele potetene mine. Jeg skyver ham tilbake over gjerdet mens Frode får panikk og sprinter avgårde med kameraet sitt. Drar tilbake til berlin igjen med toget (klokka?).

Tirsdag 24. juli: Kommer oss tilbake til bilen på morgenen etter nok en natt med dårlig søvn, og fyker til Hamburg. Spiser is ved Alster, stor vannsøyle der i en kunstig innsjø. Trasker rundt i høyklasse strøkene rundt Alster, smykke til 2 mill i vinduer osv. Spiser hamburger i Hamburg. Kjører videre til Citti-Markt ved Flensburg og kjøper billige varer. Kjører nedenom Flensburg og spiser pasta-middag ved vannet, og slapper av til det blir mørkt. Videre til Aalborg og tar en obligatorisk visitt innom Jomfru Ane Gade for å se på livet. For mye bråk og ståk, så vi kjører ut på stranda ved Løkken og griller pølser midt på natta. Drar opp til Hirtshalz og er der et par timer til ferga går.

Onsdag 25. juli: Hirtshalz - Krs: ons 25. juli, 08:00 - 12:15, M/S Christian IV.

Etterord: Jeg fant denne reiseloggen halvferdig i et backupdirectory, det er derfor det er litt knappe beskrivelser f.o.m. søndagen.

Etterord2: Jeg fant mer! Jeg tok vare på et reportasje fra nettavisen til TV2 om den store oversvømmelsen i Krakow rett etter at vi reiste derfra.